Pallontallaajat.net
Valikko
Uncategorized

Alkuhuumaa

helmikuu 11, 2018

Tuntuupa kaukaiselta tuo edellinen postaus. Ennen lähtöä päivät menivät siivillä, yhtäkkiä päivälaskuri vain hupeni nollille. Lähtöäni edelsi ihanat läksiäiset, niin kaveriporukan kesken kuin työporukan kanssa. Tuntui hyvältä lähteä tietäen, että ystävät tukevat ja pysyvät rinnalla joka tapauksessa, minne menenkin.

Nyt tätä kirjoittaessani olen ehtinyt asustella Malahidessa reilun viikon. Koko ajan tulee niin paljon uutta informaatiota, että olen ollut iltaisin aika poikki. Perheeni on aivan ihana – vanhemmat ovat rentoja, hauskoja ja lämpimiä ihmisiä, ja lapset ovat mitä herttaisimpia ja huumorintajuisimpia, olen nauranut aivan katketakseni kolmevuotiaan jutuille ja yksivuotiaan veikeälle jokeltelulle. Suureksi onnekseni perheen äiti on ollut tämän viikon vielä kotona, joten lapset ovat saaneet totutella minuun aivan rauhassa. Kun on kysymys näin pienistä lapsista, on täysin normaalia että siinä menee aikaa että he hyväksyvät minut lähelleen ja turvalliseksi aikuiseksi. Eihän nyt viikossa ihmeitä tehdä, mutta koen jo että lapset ovat minun pärstäni pikkuhiljaa hyväksyneet ja uskon, että vaikka alkuun tulee varmasti olemaan vaikeaa perheen äidin palatessa huomenna töihin niin me pärjäämme kyllä.

Malahide on Dublinista n. 15km pohjoiseen. Täältä pääsee pääkaupunkiin nopeasti junalla, matka kestää reitistä riippuen 15-30min. Perheen talo on n. 30min kävelymatkan päässä juna-asemasta ja Malahiden keskustasta, joten täällä on kyllä tullut käveltyä. Minun ei tarvitse ajaa autoa täällä, koska lapset ovat kanssani koko päivän eikä minulla ole heidän kouluun tai harrastuksiin kuskaamista. Pääsemme tuplavaunuilla hyvin kulkemaan. Nyt olemme lähinnä tehneet retkiä Malahiden linna-alueen leikkipuistoon ja kävelyreiteille. Linna sijaitsee kotoamme n. 10min kävelymatkan päässä. Kävellen pääsee siis todella kätevästi liikkeelle.

Irlannissa on paljon au paireja, ja olen ehtinyt muutamaan suomalaiseen jo tutustua. He eivät asu samassa kylässä, mutta näimme eilen Dublinissa. Oli mukavaa kulkea ihmisvilinässä, istuskella kahvilassa ja pubissa ja turista au pairien tehtävistä eri perheissä ja elämästä täälä ihan yleensäkin. Kaiken kaikkiaan alku täällä on mennyt todella mukavasti, ei olisi varmasti voinut paremmin mennä. Tunnen itseni hyväksytyksi perheessä ja olemme vanhempien kanssa samalla sivulla lasten hoitoon ja au pairin tehtäviin liittyvistä asioista, ja muutenkin. Huomenna se arki sitten alkaa, kun olen ensimmäistä kertaa kolmestaan lasten kanssa. Eiköhän tämä tästä hyvin lähde pyörimään.

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Vastaa