Pallontallaajat.net
Valikko
Uncategorized

Arki käyntiin

helmikuu 23, 2018

Kaksi kokonaista viikkoa yksin lasten kanssa takana! Nyt ei voi kuin huokaista helpotuksesta. Täytyy sanoa, että työn hektisyys ja rankkuus on kyllä yllättänyt minut täysin. 100x hatunnosto kaikille äideille ja isille jotka ovat lasten kanssa kotona, kyllä tämä homma käy ihan työstä! Minäkin ajattelin naiivisti, että voi miten paljon varmasti on helpompaa kun siirryn päiväkotimaailmasta (missä meidänkin ryhmässä oli 21 lasta) au pairiksi ja huolehdin vain kahdesta lapsesta. En kyllä osaa sanoa kumpi on rankempaa! Tietysti se on totta, että olen ollut tosiaan vain kaksi viikkoa näitten lasten kanssa täällä joten kaikki on edelleen uutta ja rutiinit ovat hakusessa, mutta silti. Olen ollut iltaisin niin väsynyt, että olen ollut sängyssä valmiina nukkumaan poikkeuksetta jo ennen iltayhdeksää. Mutta olen varma, että kun oikeasti löydämme lasten kanssa päiviimme rutiinit, meno rauhoittuu.

Mutta mitä me sitten lasten kanssa oikein päivisin touhutaan? Siitä ajattelin nyt vähän kertoa. Minun herätessäni n. klo 7 lasten äiti on jo lähtenyt töihin. Lasten isä lähtee töihin n. klo 7:30, jolloin tavallaan “vastuu lapsista” siirtyy minulle. Lapset ovat yleensä siihen mennessä juuri heräilleet, ja minun ensimmäinen hommani onkin laittaa heille aamupalaa. Sen jälkeen puetaan lasten kanssa heille päivävaatteet, ja pestään hampaat. Aamupäivät ovat aika usein meillä yhtä sähellystä – leikitään piilosta, postimiestä, palomiestä, laulu- tai lorupusseilla jne. samalla kun minä yritän saada tehtyä meille evästä, tyhjentää ja täyttää tiskikoneen ja yleisesti siivota meidän jäljet. Pienempi lapsista nukkuu vielä kahdet päikkärit, ja n. klo 9:30 nukutan hänet vaunuihin takapihalle/tai jos olemme lähdössä heti aamupäivästä johonkin, niin siihen mennessä pitää olla kaikki valmiina, molemmat lapset vaunuissa puettuna jotta voimme lähteä ovesta ulos ja pienempi voi nukahtaa rauhassa vaunuihin meidän kävellessämme kohti määränpäätä.

Kuten sanottua, rutiinit ovat vielä vähän hakusessa. Välillä vietämme aamupäivän kotosalla ja lähdemme vasta iltapäiväksi ulos, välillä toisinpäin. Useimmiten kuitenkin vietämme n.  puolet päivästä poissa kotoa ja lähdemme esim. kävelylle/potkulautailemaan Malahiden linnan ympäristöön, leikkipuistoon, sisäleikkipuistoon (vähän kuin HopLop), kirjaston leikkiryhmään jne. Kotona ollessamme olemme aikaisemmin mainittujen lisäksi etenkin isomman lapsista kanssa mm. kuunnelleet lastenlauluja, leiponeet banaanikakkua, askarrelleet ystävänpäivä- ja syntymäpäiväkortteja, maalanneet pieniä eläimiä ja (tästä olen ylpeä) askarrelleet pahvilaatikosta jäätelökioskin! Kioskia leikittiin päivittäin leikkipuistossakin ja nyt sitä on vielä entistäkin hauskempaa leikkiä myös kotona.

Pienemmällä lapsista on poskihampaat juuri puhkeamassa, ja se on aika paljon vaikuttanut varsinkin tähän viikkoon. Tuli kyllä eilen aika valtaisa onnistumisen kokemus, kun sain hänet nukahtamaan syliini aivan valtavan väsykiukkukipu-itkupurkauksen kourissa. Päivä päivältä menee paremmin. Kyllä tästä hyvä tulee!

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Vastaa