Pallontallaajat.net
Valikko
Uncategorized

Saint Patrick’s Day

maaliskuu 29, 2018

Pyhän Patrickin päivää, Irlannin kansallispäivää vietetään aina 17. maaliskuuta. Pyhä Patrick on Irlannin suojeluspyhimys. Hänen ansiokseen on nimetty kristinuskon vakiinnuttaminen Irlantiin 400-luvulla (ja legendan mukaan hänen uskotaan karkottaneen Irlannista kaikki käärmeet, sillä niitä ei saarella elä). Ja voi pojat, että riitti juhlijoita! Kadut olivat aivan piukassa ihmisiä. Päivä oli erittäin kylmä, vain muutama aste lämpöä ja aivan sanoinkuvaamaton tuuli joka meni kyllä luihin ja ytimiin. Ihmiset olivat pukeutunut jos jonkinlaisiin juhlatamineisiin, joista sain vähän napattua kuvia.

Perinteisiin kuuluu Dublinissa järjestettävä valtava paraati, jonka reitin varrelle kerääntyi meidän lisäksi tuhansia ihmisiä sitä katsomaan. Jengiä oli kuitenkin niin paljon, etten kyllä nähnyt yhtikäs mitään. Kummityttöni istui olkapäilläni, joten hän onneksi sentään näki. Oli hauskaa, kun oli oma kommentaattori olkapäillä, joka kertoi aina minulle mitä siellä paraatissa oikein tapahtui.

Dublinissa oli juhlan kunniaksi myös tivoli, johon meidän oli tietysti mentävä kun porukassa oli kaksi lasta.. ja minä. Tottakai sitä oli törmäilyautot ja “vekkulitalo” testattava itsekin.

Kaiken kaikkiaan päivä oli hauska, ja oli ihanaa viettää se rakkaiden ihmisten parissa. Oli vain harmi, että oli niin kylmä. Mekään emme todellakaan tarkentuneet koko päivää olla ulkona, mutta eipä sille oikein mitään mahtanut.

Valitettavasti tulin tuon viikonlopun jälkeen kipeäksi, mutta onneksi suurin piirtein tervehdyin taas viime viikonlopuksi, kun sain hyvän ystävän Suomesta tänne seurakseni. Vietimme kyllä aika rauhallisen viikonlopun lähinnä shoppaillen ja nauttien hyvästä ruuasta ja seurasta. Nyt koittaakin pääsiäinen ja neljän päivän viikonloppu! Sen jälkeen kolme päivää lasten kanssa, joiden jälkeen vanhempani saapuvat tänne Malahideen. Tohinaa siis riittää lähitulevaisuudessakin!

Saatat myös pitää näistä

1 Kommentti

  • Vastaa Maija toukokuu 3, 2018 at 11:47

    Mukavaa luettavaa, tsemppiä jatkossakin sinne kauas.

  • Vastaa