Pallontallaajat.net
Valikko
Uncategorized

april

syyskuu 11, 2018

Noniin, nyt (niin kuin lupasin) voin alkaa kirjoittaa menneistä kuukausista! Huhtikuussa olemme poikien kanssa ilmeisesti ainakin viihtyneet Malahiden rannalla keräillen simpukoita ja maalattu niitä kotona, käyty kävelyillä linnan puistoalueella, maalattu kasvoväreillä hämähäkkejä käsiin ja leikitty piilosta. Nyt kuvia selatessa oli mukava bongailla, kuinka upeasti silloin kukat kukkivat ja kuinka kuukauden lähestyessä loppuaan ulkovaatteiden määrä pikkuhiljaa hupeni kevään edetessä.

Guinness Storehouse

Huhtikuun alkupuolella sain toivottaa ihanat vanhempani tänne tervetulleeksi. Ensimmäisenä kokonaisena päivänämme Dublinissa suuntasimme Guinness Storehouseen, joka on koko Irlannin eniten turisteja vetävä nähtävyys. Guinness-olut on todella iso osa koko Irlannin kulttuuria ja historiaa. Kyseistä museota kiertäessä saa tietää mm. kaiken oleellisen oluen valmistuksesta ja raaka-aineista sen kehittäjiin ja maistamaan olutta sen tekovaiheessa, ja pääsee tutustumaan näyttelyyn erinäisistä Guinness-mainoksista vuosien varrelta. Kierros huipentuu tuopilliseen tuota “irlantilaisten samppanjaa” museon ylimmässä kerroksesta, jonka valtavista ikkunoista avartuu upeat näköalat ympäri Dublinia. Oluen ystäville suosittelen kyllä käväisyä tässä nähtävyydessä, jos vaan Dubliniin eksyy!

Cliffs of Moher

Seuraavalle päivälle olimme varanneet päiväreissun Cliffs of Moherille, jotka ovat yli 10km pitkät jyrkät kalliot Irlannin länsirannikolla. Irlannissa on paljon bussiyhtiöitä, jotka järjestävät tällaisia matkoja. Tälle reissulle lähdimme Paddywagon-yhtiön bussilla. Olen kokenut tällaiset järjestetyt matkat aika vaivattomiksi, bussissa istuessa on helppo katsella maisemia ja pysähdykset kauneilla näköalapaikoilla ja värikkäissä pikkukylissä ovat virkistäviä. Vahva suositus! Lisää tästä kiertoajelusta ja sen pysäkeistä voi lukea sivuilta https://www.paddywagontours.com/CLIFFS-OF-MOHER-Day-Tour-From-DUBLIN !

Malahide Castle

Viimeiselle päivälle olimme jättäneet aikaa kotikylääni tutustumiselle. Kävimme Malahiden linnassa, joka on kyllä ulkopuolelta ihan komea mutta opastettu kierros linnan sisällä jätti aika kylmäksi. Linnan kasvitieteellinen puutarha toisaalta on todella monipuolinen, koska Milo Talbot (joka jäi Talbotin suvun viimeiseksi jäseneksi, joka asui Malahiden linnassa) keräsi kasveja elämänsä aikana matkustellessaan eri puolilla maailmaa istuttaakseen ne linnan puutarhaan ja omisti elämänsä niille. Puutarhassa voi törmätä myös riikinkukkoihin!

Laytown

Tämän jälkeen oli pieni tauko ettei minulla ollut täällä ketään “vieraita”, ja vietin viikonlopun ystäväni luona Laytownissa, joka on pieni kylä Irlannin itärannikolla. Laytownin ranta on todella vaikuttava!

Kilkenny/Wicklow Mountains

Huhtikuun loppupuolella sainkin tänne viikonloppuvierailulle kaksi rakasta lapsuudenystävääni. Mekin lähdimme päivämatkalle, kohteena Dublinin läheisyydessä sijaitsevat Wicklow-vuoret. Tällä kertaa valitsimme Wild Rover Tours-yhtiön. Bussimme pysähtyi mm. Kilkennyssä, Glendahoughissa ja aivan ihanalla lammasfarmilla, jossa pääsi tutustumaan myös muutaman vuorokauden ikäisiin pieniin karitsoihin!

St. Stephen’s Green

Dubliniin saapuville suosittelen lämpimästi vierailua St. Stephen’s Green Parkissa. Meille kävi hyvä tuuri, kun ehdimme näkemään puiston polkujen varsilla kukkivat kirsikankukat. Lisäksi vietimme laatuaikaa istuen kahviloissa, pubeissa ja ravintoloissa. Ystävieni vierailun aikana Irlannin Finnish-Irish Society järjesti myös vappubileet, jotka järjestettiin Kennedy’s Pubissa. Oli hauska nähdä Dublinin yössä suomalaisia ylioppilaslakit päässä ja serpentiinit kaulalla.

Taisi huhtikuu olla aika kiire kuukausi nyt kun jälkeenpäin muistelee, mitä kaikkea sitä on tullut tehtyä! Siinä nyt kuitenkin ne tärkeimmät, palailen pian toukokuun kohokohdilla!

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Vastaa