Pallontallaajat.net
Valikko
Uncategorized

may

syyskuu 15, 2018

Waterford

Toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna päätimme Marian kanssa lähteä Dublinista päiväreissulle Waterfordiin. Tämä Irlannin viideksi suurin kaupunki on viikinkien perustama, ja se näkyy siellä vahvasti. Waterford sijaitsee Dublinista n. kahden ja puolin tunnin bussimatkan päässä, joten sinne on helppo lähteä päiväksi. Lähdimme täysin vailla odotuksia, ja yllätyimme erittäin positiivisesti! Kaupungin asukkaat olivat erittäin ystävällisiä, ja kaupunki tuntui todella valoisalta ja lämpöiseltä. Waterfordiin matkustaville suosittelen ehdottomasti visiittiä King of the Vikings-virtuaalirealitykokemuksessa. Kahdeksan euron pääsymaksun jälkeen meidät ohjattiin autenttiseen viikinkimökkijäljennökseen, jossa viikinkipukuiset miehet toivottivat meidät tervetulleeksi. Saimme virtual reality-lasit päähämme, ja noin puolen tunnin historiaesitys viikinkien ajasta Irlannissa alkoi. Kaiken kaikkiaan kokemus oli erittäin mielenkiintoinen ja hauska!

Samana viikonloppuna tutustuimme myös Malahiden yöelämään (junayhteydet Dubliniin olivat poikki ja oli aika toivotonta yrittää mahtua bussiin) ja vietimme aikaa rannalla. Toukokuu alkoi siis erittäin lupaavasti!

Howth Cliff Walk

Seuraavana viikonloppuna päätin ottaa vähän aikaa itselleni ja lähdin pyöräretkelle Howthiin. Meiltä tulee sinne matkaa vähän alle 15km. Kylä sijaitsee Howthin niemellä Dublinin kreivikunnan rannikolla. Niemen pääsee kiertämään suosittua kalliopolkua pitkin. Maisemat ovat todella upeat, ja kauniina päivänä sieltä käsin voi bongata pyöriäisiä. Minulle ei valitettavasti käynyt niin hyvä tuuri että olisin niitä päässyt näkemään.

Galway

Sitten sainkin vieraakseni tänne parhaan ystäväni Marleenan! Päätimme karistaa Dublinin pölyt jaloistamme ja lähteä tutustumaan Galwayhin, joka on kaupunki Irlannin länsirannikolla. Galway tunnetaan urbaanina kulttuurikeskuksena, jossa järjestetään paljon festivaaleja ja livemusiikkia voi kuunnella jokaisella kadunkulmalla. Galwayssa sijaitsee myös iso yliopisto, ja kaupungin asukkaista iso osa on opiskelijoita. Saimme kattavan katsauksen kaupungista, kun menimme ilmaiselle walking tourille. Paikallinen opas kierrätti meitä pitkin pieniä katuja ja pysähteli aina kiinnostaviin kohteisiin kertomaan kyseisen paikan historiaa. Häneltä kuulimme mm. Charlie Byrne’s Bookshopista, joka on ehdottomasti kiinnostavin kirjakauppa missä olen ikinä käynyt. Illalla osallistuimme Pub Crawliin. Kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut reissu mitä parhaimmassa seurassa!

Donabate

Poikien kanssa teimme “kevätretken” Donabateen, joka on kylä yhden junapysäkin päässä Malahidesta pohjoiseen. Siellä on todella hieno ja monipuolinen leikkipuisto jonka vieressä sijaitsee herttainen kotieläintila. Lapsiperheille ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka!

Tässä kuvassa hengailemme poikien kanssa Malahiden rannalla. Palaillaan!

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Vastaa